Ştiri din viitor

Astăzi transportul public a fost paralizat. O defecțiune la sistemul de trecere către “ CENTRU “ a cauzat cozi pe mai mulți kilometri, în unele părți ale Bucureștiului acestea ajungând până la Porțiunea Administrativă.

Se pare că defecțiunea a fost produsă de către un grup de hackeri care au vrut să fure banii celor care plătesc zilnic taxa de trecere către Porțiunea Centrală. După cum știm, această taxa se aplică în momentul în care un autovehicul intră în zona “ CENTRU “, numărul mașinii fiind scanat automat iar propietarul acesteia primind un sms la care acesta trebuie să răspundă ca plată să fie efectuată. În cazul în care șoferul nu răspunde la sms-ul pe care îl primește, plata se face automat în 5 zile de la momentul primirii mesajului. Planul hakerilor era ca o platformă digitală să o înlocuiască pe cea existentă, banii fiind retrași imediat din contul șoferilor însă poliția a intervenit la timp prin oprirea autovehiculelor care urmau să intre în Porțiunea Centrală preț de jumătate de oră.

Au fost afectate și mijloacele de transport în comun, shuttle buss-urile care transportau angajații din Porțiunea Comericală ( fosta zonă Pipera ) către casele lor dar și autobuzele care soseau la intervale regulate de timp. Chiar dacă aceste mijloace de transport în comun sunt scutite de la plata acestei taxe, ele astăzi practic nu s-au mișcat preț de jumătate de oră.

Acesta a fost cel mai grav blocaj din ultimii 15 ani. Bucureștenii au trăit astăzi sentimentul pe care îl aveau atunci când tot Bucureștiul se bloca din cauza traficului infernal. În acea perioadă, perioadă în care încă nu se instituise taxa pentru ” CENTRU “, autobuzele nu aveau un program fix la care să sosească în stații, metroul nu era suficient, shuttle bus-urile erau private iar Porțiunea Administrativă nici măcar în faza de proiect nu era, traficul in Bucuresti era de-a dreptul infernal. Astăzi, după cum știm, Porțiunea Administrativă este complet funcțională, aceasta fiind ca un cerc în jurul orașului, primăriile de sector și tot ce ține de partea administrativă fiind mutate la periferia celor 6 sectoare, cum zic mulți oameni, la marginea “ feliilor de pizza “.

Autoritățile și-au cerut scuze pentru neplăcerile survenite atacului cibernetic și i-au asigurat pe cetățenii Bucureștiului că acesta este un caz izolat și că deja au început să lucreze la îmbunătățirea sistemului digital de plată care permite intrarea în zona “ CENTRU “ dar și la un nou proiect care prevede construcția unui metrou care înconjoară cercul denumit Porțiunea Administrativă, fosta “ centură a Bucureștiului “.

Activitățile Porțiunii Administrative nu au fost întrerupte, cei care aveau treabă în acea zonă în momentul blocajului nefiind afectați de către acesta, serviciile WI-Fi din această zonă fiind complet funcționale, hackerii atacând numai sistemul de plată aflat la intrarea Porțiunii Centrale, denumită de către oameni și “ CENTRU “.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *