Revolta Șoarecilor

Șoarecii se pregăteau intens de câteva zile. Aveau un program, un slogan, uniforme și afișe. Știau cu exactitate ce își doresc și cum să se manifeste. Șoarecii cereau reintroducerea capcanelor. În urmă cu aproximativ 4 ani, capcanele pe care oamenii le foloseau că să îi prindă au fost scoase în afara legii. Acest lucru a dus la agitație și revoltă. Șoarecii simțeau că o parte din cultura lor dispăruse.

“Cum? Fără capcane? Păi ce rost mai avem noi dacă nu facem parte din acest sistem: șoarece-capcană. Capcanele ne definesc, fac parte din rasa noastră, nouă ne place să fim ademeniți cu bucăți de mâncare iar apoi să fim omorâți”

Bineînțeles, șoarecii erau conștienți că uneori mai sunt prinși și omorâți, insă cei care protestau acum pentru reintroducerea capcanelor se gândeau doar la mâncare, normal, ei erau cei care au supraviețuit, cei care s-au hrănit atunci când alți șoareci au fost prinși. Matematica nu minte, la fiecare șoarece mort alți 2 se hrăneau cu mâncarea rămasă în capcană. Fără capcane șoarecii mureau de foame. Nu le convenea să muncească iar oamenii nu intrau în dialog cu ei.

Astfel, șoarecii au ieșit din ascunzătoare și au început să țipe în mijlocul sufrageriei că ei își doresc să le fie puse capcane. Individual, fiecare șoarece se credea suficient de inteligent încât să profite de pe urma capcanelor, el nu o să fie prins, ceilalți o să moară primii iar el doar o să mănance mâncarea rămasă. La nivel de grup, prostia unor șoareci guralivi a dus la dispariția rasei.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *