În căutarea dorinței de a munci

Priveam oamenii care trec pe bulevard și incercăm să mă gândesc ce nu merge. Eram într-o căutare a dorinței de a munci iar primul loc în care căutăm munca era într-o cafenea. Design plăcut, scaune comode, vântul bătea liniștit, cafeaua era delicioasă insă dorința de muncă lipsea. Înainte să ajung în această cafenea mă gândeam că poate aici o să găsesc dorința de a munci, dorința de a face ceva, orice. Nu am găsit această dorință în cafeneaua de pe bulevard.

Am fost la o plimbare. În dreapta mea erau vitrine strălucitoare, produse scumpe mă chemau. M-am gândit că poate dorința de a munci o să apară în momentul în care o să văd produse scumpe pe care nu mi le pot permite iar acest lucru o să mă motiveze, nici asta nu s-a întâmplat. Pur și simplu mă uitam la produsele pe care nu mi le pot permite și înghițeam în sec, mă gândeam că trebuie să muncesc insă dorința tot nu apărea.

O ultima încercare a fost atunci când am vorbit cu prietenii mei despre muncă. Toți muncesc, au venituri, se pare că ei au găsit această dorință de a munci. Au găsit-o și țin doar pentru ei. După mai multe ore în care am încercat să vorbesc cu ei despre această dorință am abandonat ideea.

Căutarea mea a fost fără rezultate. Dorința de a munci se ascunde pe undeva. Tot ce știu este că nu se ascunde în confortul oferit de un spațiu în are omul se destinde, nu se ascunde nici în frustrările pe care omul le adună că nu are ceea ce își dorește și nici în oamenii care sunt pe langă tine. Misiune esuată.

Morala:

Căutăm dorința de a munci în cele mai proaste locuri. Munca se naște din muncă și nu este nici plăcută, nici frumoasă, pur și simplu este. Dorința de a face ceva pur și simplu există sau nu, dacă nu o ai, degeaba o cauți, nici cele mai frumoase locuri, nici frustrările și nici prietenii nu te pot ajuta să începi să faci ceva, asta vine din tine, muncești sau nu.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *