Dialogul Umbrelor

– Ai rezolvat problema ?

– Îți dai seama. Am rezolvat-o ieri, nu puteam să o las așa.
– Perfect. Stăteam așa și mă gândeam că poate întindem prea mult coarda și se rupe. Adică noi tot facem chestii de genul ăsta și nimeni nu zice nimic. Habar nu am dacă sunt prea proști sau nu îi interesează.
– La asta mă gândeam și eu să știi. Adică e imposibil să nu afle nimeni de lucrurile pe care le facem noi dar parcă nu îi interesează, parcă suntem niște umbre pentru ei.
– Lasă că e mai bine. Ce vrei? să se bage toți în treburile noastre și să fie toată lumea atentă la noi?
– Îți dai seama că nu vreau asta, totuși, nimeni nu zice nimic. De exemplu săptămâna trecută am rezolvat cu niște bani și niște flori, nici măcar nu erau aranjamente scumpe, mai mult de gest așa că să nu se simtă prost femeile care se ocupau că le-am plătit. Luna trecută, știi și tu, am fost acolo să rezolv problema aia și nici măcar nu a trebuit să dau ceva, pur și simplu știau cine sunt și m-au ajutat. Nu mă așteptam la asta, îți spun, ăștia sunt orbi și proști.
– Lasă că e bine așa. Îți dai seama dacă erau toți corecți? ce se întâmpla atunci? Nu mai mergeau lucrurile cum merg acum, noi nu puteam să mai facem ce facem acum, se duce tot dracului. Așa e mult mai bine, un plic cu bani, niște favoruri, o prietenie, niște flori, 2 zâmbete și problema e rezolvată. Scăpăm de tot și mai important e că îi scăpăm și pe alții că de acolo ne vin banii. Oricum, părerea mea e că nu o să se schimbe nimic cât timp mai trăim noi. Păi au venit acum ăștia tineri, cică nu sunt corupți, ei luptă pentru justiție, oameni morali. Mă lași, am dat eu de unu săptămâna trecută când am avut treaba aia grea la primărie, am vrut să îi dau ceva și băiatul îmi spunea că o să cheme poliția. L-am lăsat în pace că era prea prost, idealist. După 3 zile mă căuta el, avea nevoie de bani că i se stricase mașina. Îți zic eu, toți au un preț, important e să știi cum să îi iei.
– Da, ai dreptate, totuși trebuie să avem grijă, poate chiar există unu pe care să nu îl intereseze banii.
– Păi dacă nu îl interesează banii înseamnă că îl interesează femeile și o trimitem pe prietena noastră și dacă e o doamnă care trebuie să ne ajute și nu o interesează banii, poate o interesează o geantă cadou sau un parfum. Îți spun eu, toți au o cheie, trebuie doar să o găsești și să îi deschizi.
– Da, așa e. Hai că am plecat și eu, mă duc să rezolv o problemă, asta e mai complicată puțin, i-am dat banii în 2 tranșe că erau prea mulți, sper să mă ajute. Ultima data am avut impresia că o să dispară cu banii, sper să mă înșel.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *