CIRCUL “ROMÂNIA”

Bună seara doamnelor și domnilor, copii și părinți, nepoți și bunici, bogați și săraci. Vă aflați la intrarea către o lume a inexplicabilului, a misterului, a groazei. O lume ascunsă de privirile curioase ale oamenilor, dar pe care, pentru o mică taxă, eu v-am adus-o astăzi în fața ochilor. Știți că eu nu mint. Doar sunt Regele Clovn, votat conducător prin vot liber și ales de către ceilalți clovni drept reprezentantul lor. Urmați-mă și nu cumva să clipiți, ceea ce o să vedeți poate să dispară imediat, eu am singurele exemplare.

Micuțul Toma era destul de suspicios. Era prima dată când mergea la circ. Circul “România”era cel mai mare și mai spectaculos, iar cortul “FREAK SHOW” îi atrăgea pe toți. Nu știa la ce să se aștepte dar a zis că merită să încerce. A pășit timid în cort iar când a văzut primul exponat nu îi venea să creadă. Citea cu voce tare tăblița de pe geamul cuștii:

Omul care nu poate să mintă

“A fost găsit într-o pădure. Toată viața a stat singur așa că se comportă ca un animal, spune numai adevărul. Nu-l interesează cine este de față sau unde se află, acest monstru își spune ideile fără să le cenzureze. Aveți grijă ce vorbiți!

Când l-a văzut pe Toma exponatul a zbierat: “Ești un copil manipulat și învățat să fie prost ! “

Supărat, Toma și-a continuat drumul, în a 2-a cușcă se afla ceva și mai bizar.

“Singurul om care nu are datorii”

” Era o persoană perfect normală. Soț, tată, cetățean ascultător ce nu punea întrebări și bineînțeles, plin de datorii. Asta până în ziua în care a avut o cădere nervoasă și a început să își plătească datoriile. Rudele și prietenii au fost primii însă nu s-a oprit aici. A ignorat spusele familiei și a făcut ceva ce nu se face, și-a plătit toate datoriile pe care le avea la bănci. Dintr-un cetățean model a ajuns un proscris, un nebun, un ciudat. “

Toma era oripilat. Regreta că a ales acest cort dar avea de gând să meargă până la capăt. Ce-a urmat pur și simplu l-a șocat. Încă nu era pregătit.

Pe ultima tăbliță era scris:

Exponat unic și periculos. Singura vietate care pune întrebări.

” Unii spun că așa s-a născut, alte persoane spun că a înnebunit la vârsta de 3 ani. Nu putem să știm adevărul. Tot ce știm este că această persoană pune întrebări. Singura vietate ce este cabila de așa ceva. A început cu întrebări simple:  ” Care este numele meu ? “, ” Câți ani am ? “, ” Unde locuiesc ? “. Din păcate a ajuns la la întrebări ca ” De unde vin ? ”  și ” Care este scopul meu ? “. Pentru doctori a fost un șoc. Creierul omului este făcut să urmeze ordine, nu să își pună întrebări. Acest om nu trebuia să existe, totuși o face și ne îngrozește, nu îi răspundeți!

După 3 săptămâni Toma începuse să aibă coșmaruri, mama lui fiind nevoită să vorbească uneori cu el deși toată lumea știe că de educația celor mici se ocupă televizorul. În fiecare noaptea se repeta coșmarul. Toma nu putea să doarmă iar în capul său apăreau primele întrebări iar el se afunda tot mai rău în ele.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *