Am fost la Art Safari

Trebuia sa ajung la Art Safari. Auzisem lucruri bune si eram curios. Aveam si invitatii, nu aveam nimic de facut, totul era perfect. Am zis sa fac o cercetare ” Colectia BCR” si ” Altceva despre Ceausescu” imi atrag atentia. Titlurile par promitatoare. Poate o sa fiu impresionat, poate o sa mi se para o pierdere de timp, habar nu am insa tind sa cred ca o sa fie interesant. Macar un tablou, daca nu un tablou, macar o poveste, macar sa raman cu ceva. Adidasii in picioare si am iesit pe usa grabit pentru ca vreau sa beau o cafea inainte de a ma uita la niste tablouri.

Parca ar merge si niste mancare. La asta ma gandesc in timp ce stau la coada. Niste cartofi prajiti sau poate o felie de pizza. Nu conteaza, imi beau repede cafeaua si ma duc la expozitie.

Dupa ce treci de receptie esti intampinat de niste oameni care incearca sa iti vanda aparatele de fumat GLO. Sunt expuse ca niste opere de arta, cineva a avut ideea ca este mediul perfect ca sa mai vinzi niste aparate de fumat. Alegi, sa mergi in stanga sau la dreapta. In stanga este colectia BCR iar in dreapta se afla camera destinata fostului dictator. Tot turul dureaza maxim 40 de minute. 40 de minute in care vezi tablouri de la Baba, Tonitza si alti artisti. Lumea multa, pahare de vin si sampanie, o podea care se misca si un loc prea stramt. Arta, artisti si sampanie.

La plecare am fost dezamagit. A fost maxim o expozitie, nu un eveniment.

SOCIAL

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *